GUILLERMINA MOTTA

Guillermina Motta va néixer a Barcelona el 26 de febrer de 1941. És autora i intèrpret de cançons.
El
1964 entrà a Els Setze Jutges i publicà el primer single. L'any següent enregistrà Recital Guillermina Motta, que obtingué el Gran Premi del Disc Català. Gran coneixedora i amant de la cançó francesa: Jacques Brel, Barbara, Georges Brassens, Anne Sylvestre, Serge Reggiani, ha conreat tant l'àmbit intimista, en discs com Visca l'amor (1968), amb textos de poetes catalans de totes les èpoques, o l'estil més frívol, com el disc de cuplets Remena nena (1970) o Tango (1972), un treball conjunt amb Enric Barbat.
A Vota Motta (1977) o Les guillermines del rei Salomó (1981) col·labora
Joan Manuel Serrat tant en alguns temes com en la producció dels discos.
En
2007 fou galardonada con la Medalla d´Honor del Parlament de Catalunya en reconeixement per la seva tasca realitzada amb "Els Setze Jutges", encara que no va recollir el premi personalment per considerar que la distinció arribava massa tard.
En els darrers anys ha treballat com a presentadora i col·laboradora en diferents programes de música i cinema a la ràdio catalana.
Compartir:  

Comentarios

  1. Mmmm. La Guillermina, masses coses per retreure, en la meva pobre opinió com a tertuliana la veia una mica pànfila, almenys els cops que l'he sentida a la ràdio o l'he vist a la televisió. Recordo el seu programa "Les Guillermines del rei Salomó" que m'agradava la seva vessant còmica. I amb aixó de les creus de Sant Jordi, doncs ho trobo bastant pàtetic, nomès ella hi ha trobat inconvenient.

    ResponderEliminar
  2. Si, però formàpart dels setze Jutgesi hi ha de sortir. No està acabat encara falta més gentcom Falsterbo, 2 + 1 i més.Mica en Mica

    ResponderEliminar

Publicar un comentario