OVIDI MONTLLOR

Ovidi Montllor i Mengual, conegut com a Ovidi Montllor, ( Alcoi , 4 de febrer de 1942 - Barcelona , 10 de març de 1995 ) fou un cantauto...

Ovidi Montllor i Mengual, conegut com a Ovidi Montllor, (Alcoi, 4 de febrer de 1942 - Barcelona, 10 de març de 1995) fou un cantautor i actor valencià que formà part del moviment de la nova cançó catalana.
Debutà el
1962 amb el grup teatral La Cazuela, d'Alcoi. Als 24 anys se n'anà a Barcelona, on actuà amb grups de teatre independents, com el del CICF, i més tard amb les companyies de Núria Espert i Adrià Gual. El 1968 inicià una carrera destacada com a cantant, sovint acompanyat de Toti Soler, amb música pròpia sobre texts d'Espriu, Estellés, Pere Quart i d'ell mateix. Entre les seues peces musicals més populars destaquen:
La samarreta
La fera ferotge
Homenatge a Teresa
Perquè vull
L'escola de Ribera
L'any 1995 moria a Barcelona a conseqüència d'un càncer d'esòfag. Cinc mesos abans, el seu poble natal (
Alcoi) li havia tributat un emotiu homenatge.
[edita] Filmografia
Un altre àmbit en el qual Ovidi destacà fou el
cinema. Intervingué, entre d'altres, en les pel·lícules següents:Spanish Fury
Furtivos
Josafat (televisió)El beso de la mujer araña
La nova cançó
La ciutat cremada
L'obscura història de la cosina Montse
La portentosa vida del pare Vicent
The Truth on the Savolta Affair
Companys, procés a Catalunya
L'hivernacle
Todos a la cárcel

[edita] Discografia
La Fera ferotge / Cançó de les balances (EP 1968)
Història d'un amic / La fàbrica Paulac (EP 1969)
Sol d'estiu / Ell (senzill 1971)
Un entre tants... (1972)
Crònica d'un temps (1973)
A Alcoi (1974)
Salvat-Papasseit per Ovidi Montllor (1975)
Ovidi Montllor a l'Olympia (1975)
De manars i garrotades (1977)
Bon vent... i barca nova! (1979)
Ovidi Montllor diu 'Coral romput' (doble 1979)
4.02.42 (1980)
Ovidi Montllor... per sempre (recopilatori pòstum 1995)
Antologia (13cd 2000)

COMMENTS

Nombre

- CHANSON,2,16J,6,CANÇÓ,8,CHANSON,4,EFAK,1,NC,5,NOVA,6,
ltr
item
LA NOVA CANÇÓ: OVIDI MONTLLOR
OVIDI MONTLLOR
https://bp1.blogger.com/_VJ9qBxMLNbI/R2QSw98AMAI/AAAAAAAAL7Y/YDSHlMj1Io8/s320/200px-OvidiMontllor.jpg
https://bp1.blogger.com/_VJ9qBxMLNbI/R2QSw98AMAI/AAAAAAAAL7Y/YDSHlMj1Io8/s72-c/200px-OvidiMontllor.jpg
LA NOVA CANÇÓ
https://jafudes.blogspot.com/2007/12/ovidi-montllor.html
https://jafudes.blogspot.com/
https://jafudes.blogspot.com/
https://jafudes.blogspot.com/2007/12/ovidi-montllor.html
true
6835208121032474872
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts MÉS MÉS... Reply Cancel reply Delete - Home PAGES POSTS MÉS... RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH MÉS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy