MARIA DEL MAR BONET

Maria del Mar Bonet Verdaguer és una cantautora mallorquina nascuda a Palma l'any 1947. Germana del també cantautor Joan Ramon Bonet, va estudiar ceràmica a l'escola d'arts i oficis però va acabar dedicant-se a la cançó. Va arribar a Barcelona el 1967, on començà a cantar amb Els Setze Jutges i col·labora amb Grup de Folk.
A començament dels 70 inicià les seves primeres actuacions a l'estranger, a països com França,
Dinamarca i Anglaterra.
L'any 1981 enregistra el disc "Jardí Tancat" a París. El govern francès li atorgà l'any 1984 el premi de l'acadèmia Charles CROSS al millor disc estranger publicat al país. Aquell mateix any se li concedeix la
Creu de Sant Jordi.
L'any
1997 celebra 30 anys de dedicació a la música i realitza un emblemàtic concert al Palau Sant Jordi, on hi havia més de 14.000 persones.
Des de llavors, ha editat discos de música folk i estàndards de jazz en català. A més, ha realitzat diversos concerts a diferents localitats d'Europa, l'Àfrica del Nord i Amèrica, a més de participar en el camp de la investigació de noves formes artístiques.
El 2007, destaca a més de la edició del seu disc "Terra secreta", la seva col·laboració amb el cantaor de flamenco
Miguel Poveda en un treball conjunt no enregistrat en disc que presenten el 4 de maig de 2007 a Nova York amb el títol "Els treballs i els dies" a l'Auditori del Metropolitan Museum, el concert és un dels actes del programa cultural "Made in CataluNYa, Catalan Culture in New York". L'espectacle es presenta també al Festival Grec de Barcelona el 24 de juliol, forma part de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya l'11 de setembre al Parc de la Ciutadella de Barcelona, on ofereixen un fragment, també es presenta al Mercat de Música Viva de Vic (Barcelona) el 12 de setembre i finalment el 13 d'octubre de 2007 a la Sala Mozart de l'Alte Oper de Francfort a Alemanya, dins dels actes de la Fira Internacional del Llibre.
És també pintora i ha editat el llibre de poesia Secreta veu amb pintures pròpies.
Compartir:  

Comentarios

  1. Carai, quina al·lota més sandonguera i agradosa que era la Maria Del Mar Bonet! otres, jo m'hagues enamorat d'ella, fet i fet com el meu pare que li queia la baba cada vegada que la sentia cantar, amb la seva melosa veu, i veure el seu cos que havia de ser diví.
    Per cert, això que el bloc nonecessita feia, deu ni dor!! Enhorabona. L'època em sobrpassa una mica, però reconec que hi ha cançons que m'agrdaden!
    Endevant amb el bloc nou. I espero el capítol de "els nihilistes..." quan e vagi bé.

    ResponderEliminar
  2. La fotografia és de Colita, però na Maria del Mar era guapota de jova, ara encara fa força goig. El dia que va debutara es castellde Bellver, hom hi era, feia la mili.
    Quana feina, es feina mecánica, en canvi el tema nihilista es de barrinar, de crear i no tinc el cap al lloc correcte, ja t'ho he dit. Deixe'm passar festes.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario