MARTI LLAURADÓ


Martí Llauradó va ser un cantautor nascut a Barcelona i que fou membre del grup "Els Setze Jutges".

Llauradó era estudiant de música quan va entrar a formar part com a membre dels Setze Jutges el 1965, va ser el desè "jutge". Va enregistrat només un parell de discos EP encara que de gran interès, era autor i intèrpret amb encerts estimables en la musicació de texts de poetes, concretament del poeta Joan Salvat-Papasseit. La seva tasca com a cantautor va ser breu, abandonà la cançó a finals dels anys 60, després d´alguns èxits entre el públic català, encara que sense una dedicació continuada.
Joan Manuel Serrat inclou en el seu disc d'homenatge a la Nova Cançó "Banda sonora d'un temps, d'un país" una versió del poema de Joan Salvat-Papasseit musicat per Llauradó titulat "Venedor d´amor". Ja el 1977 Serrat havia enregistrat en el seu disc "Res no és mesquí" el tema "Pantalons llargs" amb música de Llauradó, una peça inèdita fins que Serrat l'enregistrà en el seu doble disc homenatge.

El 2007 va ser guardonat amb a Medalla d´Honor del Parlament de Catalunya en reconeixement per la seva tasca cultural realitzada als "Setze Jutges".
Compartir:  

Comentarios